به گزارش بنیاد بین المللی استبصار، کتاب شهید شیرجان (مردی که با ولایت امیرالمومنین علی…
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استبصار، به مناسبت فرارسیدن هشتمین سالگرد شهادت مستبصر ترکمن، شهید شیرمحمّد طاطار (عضو شورای اسلامی)، مراسم یادواره و بزرگداشت ایشان با عنوان «همایش همدلی و همزبانی» (بیر لشیگ)، در استان گلستان (ترکمن صحرا)، شهرستان گنبد، زادگاه شهید روستای بایجق طاطار(قره سو) در تاریخ ۲۵/۱۰/۱۳۹۴ از ساعت ۱۱ الی ۱۲:۳۰ برگزار شد.
این یادواره طبق سنوات گذشته به سبک سنتی ترکمن (صاداقا) برگزار شد و با اطعام عمومی همراه بود. از دیگر ویژگی های این مراسم، حضور پرشور مردم و آحاد مختلف جامعه و اقوام گوناگون اعم از ترکمن، فارس، سیستانی و بلوچ می باشد و از طرفی علمای اهل سنت منطقه (آخوند های ترکمن) و علمای شیعه ی استان با حضورشان در این همایش، اتحاد و وحدت مذاهب اسلامی با هم را به نمایش گذاشتند. این مراسم که با حضور خانواده معظم شهید در زادگاه خودشان و همکاری اقوام شهید همراه بود، علاوه بر شرکت و استقبال ریش سفیدان ترکمن از این یادواره، مسئولین استانی و شهرستانی ادارات و نهاد های مختلف فرهنگی نیز حضور داشتند.
شهید شیر محمد طاطار فرزند آق اویلی متولد ۱۳۴۰ در یکی از توابع شهرستان آزادشهر در استان گلستان بوده است. ایشان از ترکمن های سنی، حنفی مذهب بودند که بعد از مطالعات و تحقیقات خود، در سال ۱۳۸۰ به همراه خانواده به مذهب حقه تشیَع مشرف شدند. این مستبصر در زادگاه خود یعنی در روستای ترکمن نشین قره سو با حداکثر آراء توانست عضو شورای اسلامی شود و در جهت عمران و آبادی قدم برداشت؛ او توانست خدمات فراوانی به مردم آنجا داشته باشد و نسبت به فقرا و محرومین کمک های فراوانی را به انجام رسانده بود. بعد از تشرف، ایشان در جهت ترویج و نشر معارف ائمهی معصومین (ع) فعالیت های مختلفی را در قالب سخنرانی و نوشتن مقالات داشتند. همچنین شهید شیر محمد در خط مقدم مقابله و مبارزهی فکری و اعتقادی با فرقه ضاله وهابیت بود و با مقالات و گرفتن مراسمهای مذهبی و با بهرهگیری از اشعار شاعر نامی ترکمن مختومقلی فراغی در جهت رسوا ساختن وهابیت تلاش کرد و خطرات تفکر مسموم وهابیت را برای مردم آشکار میکرد.
شهید طاطار مراسمهایی همچون اعیاد قربان تا غدیر را با حضور علمای شیعه و اهل سنت منطقهی ترکمن صحرا، برگزار می کرد و در جهت اتحاد و همبستگی و وحدت عمومی مسلمین قدم بر میداشت و یکی از عوامل اتحاد و همبستگی اقوام و مذاهب در منطقه بود از آنجایی که وهابیت کوردل تحمل وجود شیعه را نداشته، سرانجام ایشان را در نیمه شب ۱۷/۱/۸۷ به طور ناجوانمردانهای با ۲۱ ضربه چاقو و قمه به شهادت رساندند.
از سخنان معروف شهید طاطار می توان به دو جمله اشاره کرد:
- ما ۱۴۰۰ سال به اهل بیت (ع) بدهکاریم
- عقیده را نه با زر و نه با زور نمی توان تغییر داد