httpwww.rahyafte.com_-492x250

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استبصار، دکتر یعقوب توکلی نویسنده کتاب زندگی نامه سمیر قنطار است با ایشان درمورد دین قبلی سمیر و این که چگونه به تشیع پیوسته است به گفتگو نشستیم:

 * ایشان  ملحد و کمونیست بود؟

نه  او در گذشته دروزی بود دروزی ها یک جریان شبهه صوفیانه هستند که پیامبر(صلی الله علیه وآله) و امام علی علیه السلام را قبول دارند منتها اعتقادشون بر حکیم بودن است….

* پس می گفتند کمونیست و مارکسیست بوده است؟

این را از او پرسیدم ولی تاکید داشت که به هیچ وجه مارکسیست نبودم

* چه طور و چه زمانی به تشیع جعفری گروید؟

در زندان که بود با تعدادی از نیروهای حزب الله که اسیر بودند آشنا شد و زندگی کاملا  متفاوتی  را با آنها تجربه کرد افرادی چون قاسم قمص، یوسف وزنی که شیعه بودند و دو نفر دیگر البته کتابهایی هم خوانده بود مثل نهج البلاغه در واقع به آسانی شیعه نشد. این تحول در پی سالها مطالعه و بحث و گفتگو اتفاق می افتاد.

* اما گروهی که توش بود گروه مارکسیستی بود؟

نه ببینید دوستان ما معمولا اشتباه می کنند، در جنگ با اسراییل  محدودیت مذهبی وجود ندارد گروههای مختلف فلسطینی چون قصد جنگ با اسراییل را دارند وارد جهاد می شوند برای همین محدودیت  مذهبی نیست هرکس بخواهد مبارزه  کند  می آید ژاپنی، آلمانی و کشورهای دیگر ممکن است کسی بی دین باشد  و دیگری نماز شب خوان فرقی ندارد چون هدف همه یک هدف مشترک  سیاسی است و مبارزین هم البته محدودیت نیرو داشتند چرا که اصولا کمتر کسی حاضر می شود برای مبارزه با اسراییل  تن به فداکاری  جدی و خطرناک بدهد  تفکیک  صورت  نمی گرفت حتی گروهی هم سوسیالیسم ناسیونالیسم هستند

* آیا سمیر قنطار ، شیعه شدن خود را هم در زندان ابراز کرد؟

نه، چون صلاح نمی دید اعلام کند تا حوزه اعتقادی او به مسال سیاسی آلوده نشود و تا مدت ها بعد از آزادی هم اعلام نکرد جزئیات این موضوع را به من گفت که در کتاب هست

 * آیا حزب الله با توجه به دین افراد، آنها را در عملیات مبادله در لیست خود قرار می داد؟

نه هرگز؛ حزب الله  کاری به این نداشته و ندارد حزب الله کسانی را که مارکسیسم بودند از زندان اسراییل آزاد کرد چه قبل از آزادی سمیر و چه بعد، چه فلسطینی چه لبنانی، حزب الله همه  گروهها را آزاد کرد اما ماجرای سمیر قنطار از نظر اسرائیلی ها ماجرای دیگری بود در بسیاری از مبادلات حزب الله و گروههای مبارز فلسطینی نام او در صدر لیست مبادله ها بود ولی اسرائیل از تبادل او خود داری می کرد.

* شما کتاب زندگی شهید رو به نگارش در آوردید نظر کلی شما در مورد این شخصیت چیست؟

خدا را شاکرم و امیدوارم  که راه جهاد و شهادت حر گونه او برای آزادی انسانها را به تصویر کشیده باشم. او از منظر مذهبی وارد مبارزه نشد بلکه از نظر انسانی مبارز می کرد.

ره‌یافته

استبصار www.estebsar.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

InstagramTelegramBehanceEmailYoutube