قرائتیبه گزارش پایگاه اطلاع رسانی استبصار، ، حجت‌الاسلام و المسلمین «محسن قرائتی»، رئیس ستاد اقامه نماز کشور در مراسم اختتامیه سومین مرحله از چهارمین دورۀ آموزشی، فرهنگی اندیشه‌های آسمانی ویژه مدیران مسئول کانون‌های فرهنگی ـ هنری مساجد کشور، که روز گذشته، اول مردادماه، در مرکز تربیت معلم شهید بهشتی مشهد برگزار شد، با بیان این مطلب اظهار کرد: مدیران کانون‌ها باید با هیئت امناء و امام جمعه‌های مساجد همکاری و تعامل داشته باشند.

وی راجع به زیباسازی مساجد گفت: مساجد باید تمیز، معطر و مستحکم باشند اما گاهی‌اوقات زیباسازی مساجد برخلاف قرآن و نهج‌البلاغه انجام می‌شود که می‌توان به کاشی‌کاری‌های محراب مساجد که برخلاف بیانات امیرالمؤمنین(ع) مبنی بر اینکه حتی یک گل نباید روبروی پیش‌نماز باشد، اشاره کرد.

این مفسر قرآن، با تاکید بر اینکه سخنان مورد نیاز مخاطبان باید در مساجد بیان شود، تصریح کرد: هر سخنی که بر روی منبر مساجد، در کانون‌های مساجد و یا در هر جای دیگری که بیان می‌شود، یا باید واجب، مستحب، یا نیاز جامعه و یا فرد باشد؛ در غیر این‌صورت گوینده آن سخن مدیون است و در قیامت باید پاسخگو باشد.

وی ادامه داد: متاسفانه گاهی احکام شرعی، مسائل و سخنانی بیان می‌شود که وقت مخاطبان تلف می‌شود و اکثر انسان‌ها در طول عمر خود حتی برای یک بار هم در آن شرایط قرار نمی‌گیرند.

این مفسر قرآن خطاب به مدیران کانون‌ها گفت: کار را با اخلاص و برای خدا انجام دهید و زمانی که پی‌بردید اشخاصی توانایی بیشتری نسبت به شما دارند، مسئولیت‌ را به آنها واگذار و یا به صورت شراکتی با یکدیگر فعالیت کنید که این امر از نشانه‌های افراد با اخلاص است.

وی با بیان اینکه در مسائل سیاسی وارد نشوید و برای حجت‌داشتن گوش به فرمان مقام معظم رهبری باشید، اظهار کرد: در مقابل شنیده‌ها سریع موضع نگیرید و ابتدا به تحقیق و بررسی بپردازید و توجه داشته باشید که تمامی تحلیل‌های سیاسی و مطالب سایت‌ها صحیح نیستند.

این استاد اخلاق، مدیران کانون‌ها را به مطالعه به‌ویژه درباره اسرار نماز دعوت و ابراز کرد: یک وسیلۀ نقلیه برای حمل مسافر باید سوخت لازم را داشته باشد لذا شما که قصد دارید پرچم‌دار نماز باشید و دیگران را هدایت کنید، لازم است که در زمینه‌های مختلف به ویژه نماز دارای اطلاعات کافی و پاسخگوی سوالات مخاطبان باشید.

قرائتی با تاکید بر قرائت صحیح نماز توسط مدیران کانون‌ها، عنوان کرد: شما باید علاوه بر مطالعه، با یک اسلام‌شناس در ارتباط باشید و از وی برای حل مسائل و شبهات خود و مخاطبان استفاده کنید.

این مفسر قرآن با اشاره به اینکه عده‌ای به اشتباه می‌گویند تا تمامی اسرار دین، قرآن و نماز را متوجه نشویم، نماز نمی‌خوانیم، گفت: باید توجه داشت که سواد انسان در هر سطحی هم که باشد، اندک است و نمی‌توان توقع داشت که انسان به تمامی دستورات خدا و اسرار دین پی‌ببرد و سپس به آنها عمل کند.

رئیس ستاد اقامه نماز با بیان اینکه ۳۵۰ نوع نماز و ۱۵ هزار حدیث در مورد نماز وجود دارد که شما باید تعدای از آنها را فرا بگیرید، تصریح کرد: اگر انسان نماز نخواند و یا نمازش مقبول درگاه حق واقع نشود، بقیۀ کارهای نیک او نیز تاثیری نخواهند داشت.

وی با تاکید بر تدبر در قرآن و برگزاری کلاس‌های تفسیر قرآن در کانون‌ها به ویژه در ماه مبارک رمضان، اظهار کرد: به سراغ نسل جدید و نوجوانان بروید و برای آنها در زمان‌های مناسب کلاس‌هایی با موضوعات سبک، شیرین و البته متنوع برگزار و آنها را جذب کانون‌ها و مساجد کنید.

این استاد قرآن عنوان کرد: برای نوجوانان از کتاب‌هایی که نویسندۀ آن بیش از ۲۰ سال تحصیلات دارد استفاده کنید و در بیان‌کردن احادیث، روایات و نکاتی که درک آن شعور دینی بالایی را می‌طلبد، دقت لازم را داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

InstagramTelegramBehanceEmailYoutube