به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استبصار،  بولون مشهور به پروفسور بولون از مسیحیان مسلمان‌ شده ی اروپایی است که در مرقد خواجه ربیع (مشهد مقدس،ایران) مدفون است .

روش بولوَن مشهور به پروفسور برلون از مسیحیان مسلمان‌ شده ی بلژیکی است که در مرقد خواجه ربیع (مشهد مقدس،ایران) مدفون است .

پروفسور بولوَن برای عمل جراحی معده ی آیت الله العظمی سید محمد هادی میلانی به ایران آمد . برلون پس از عمل ، زمانی که وی در حال به هوش آمدن بود ، از مترجم خواسته بود عباراتی که وی در حین به هوش آمدن می‌گوید را برایش ترجمه کند ، معلوم شد آیت الله العظمی میلانی در آن هنگام ، قسمت هایی از دعای ابوحمزه ی ثمالی را خوانده‌ است و پس از این جریان بود که برلون ، اسلام آورد و شیعه ی دوازده امامی شد … !

siD9KAI_265
وقتی از وی دلیل این کار و اقدامش پرسیده شد ، گفت : « تنها زمانی که انسان ، شاکله ی وجودی خود را بدون این که بتواند برای دیگران نقش بازی کند ، نشان می‌دهد ، در حالت به هوش آمدن است و بنده دیدم که این آقا (یعنی آیت الله العظمی میلانی) ، تمام وجودش محو خدا بود ، در آن لحظه به یاد اُسقف کلیسای کانتربری افتادم که چندی پیش در همین حالت و پس از عمل در کنارش ایستاده بودم و دیدم که او ترانه‌ های کوچه بازاری جوانان آن روزگار را زمزمه می‌کند … !!! در آن لحظه بود که فهمیدم حقیقت ، نزد کدام مکتب است » . وی وصیت کرده بود که در شهر محل دفن آیت الله العظمی میلانی (یعنی مشهد مقدس،ایران) دفن شود . پیکر پروفسور برلون اکنون در مرقد خواجه ربیع در مشهد مقدس ، دفن است . . .

پرفسور روش بولون (Roch Boulvin  ) متولد ۱۹۱۲ میلادی در یکی از مستعمرات فرانسه بود که تحصیلات خود در رشته پزشکی را از ۱۹۳۶ در دانشگاه بروکسل بلژیک آغاز نمود. وی در سال ۱۹۵۵ بنا بر دعوت وزارت دربار ایران به مشهد آمد و با توجه به قرارداد آستان قدس رضوی با ایشان از مردادماه ۱۳۳۴ با مبلغ ۱۰۰۰ دلار به مدت ۳ سال در بیمارستان امام رضا (علیه السلام) بعنون رئیس بخش جراحی مشغول خدمت شد که این قرارداد بعدها تمدید شد بطوری که ۱۵سال ریاست بخش جراحی بیمارستان امام رضا (علیه السلام) را برعهده داشت. مطالعات عمده بولون درباره کیست هیداتیک، سل اعضای مختلف، بیماری کیسه صفرا و مجاری صفرا و زخمهای معده و اثنی عشر بود. از شاگردانی که جراحی عمومی را در نزد پرفسور بولون فرا گرفته اند می  توان به دکتر یوسف اهرابی نژاد، پروفسور مهدی بنایی، دکتراحمد اصفهانی زاده، دکترمهدی لطفی، دکتر امیرشیبانی، دکتراکبر رفیعی، دکتر یغمایی، دکتر حسین شاهوردیانی، دکتر توحیدی، دکتر افشین، دکتر توکلی زاده، دکتر ابطحی، دکتر خسرو آروند، دکتر عظیمی، دکتر نصیری، دکتر صدری، دکتر عامریون و دکتر محمد شاهین فر اشاره کرد. حضور پروفسور بولون در بیمارستان امام رضا (علیه السلام)  از این جهت مهم و حائز اهمیت بود که  جراحی نوین برای  نخستین بار در ایران انجام می شد.
بولون بارها در بیمارستان محل کارش و بویژه در بخش مسلولین، شاهد شفا گرفتن بیماران سل از دست مبارک امام رضا (علیه السلام)  بود. در یک نوبت پرستاری می گفت : بیماری در رویا به محضر امام رضا (علیه السلام)  شرفیاب شده و شفا یافته بود، پرفسور بولون همراه با بیمار شفا یافته منقلب شده بود و می گریست. تکرار اینگونه موارد و فضای معنوی مشهد مقدس باعث انقلاب روحی پرفسور بولون و تشرف وی به دین مبین اسلام شد. این اتفاق در اواخر عمر وی واقع شد و نام  عبدالله را برای خود انتخاب کرد. وی سرانجام در ۱۴ مرداد ماه  ۱۳۴۸ بر اثر سکته قلبی درگذشت و در ضلع شرقی آرامگاه خواجه ربیع به خاک سپرده شد.

منبع: تبیان – فرقان

استبصار www.estebsar.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

InstagramTelegramBehanceEmailYoutube